Kanapka z indykiem, gruszką i żurawiną.

Kanapki to świetna sprawa – szybko się je przygotowuje, łatwo zabrać ze sobą do pracy, na uczelnię albo do szkoły, świetnie się też sprawdzają podczas wyjazdów i wycieczek. Pytanie tylko, ile można jeść chleba z szynką i/lub serem i pomidorem? Dlatego staram się wymyślać ciekawe połączenia smakowe, które nadal będą spełniać podstawowe funkcje kanapki – będzie można szybko ją przygotować, będzie smaczna i łatwo ją zabrać ze sobą.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Czas: 5 min

Składniki:

  • ciemna bagietka
  • olej z pestek winogron
  • sałata masłowa
  • pieczona pierś indyka lub szynka z indyka
  • gruszka
  • suszona żurawina

Przygotowanie:

  1. Ukrój kawałek bagietki i przekrój wzdłuż, a następnie delikatnie skrop obie części olejem.
  2. Połóż na bagietce sałatę masłową, a następnie indyka (ja upiekłam indyka sama i przepis
  3. pojawi się niedługo na blogu, ale możesz też użyć TEGO przepisu lub po prostu kupić szynkę z indyka).
  4. Gruszkę obierz ze skórki, wytnij środek i pokrój na plastry wzdłuż, a następnie ułóż na kanapce.
  5. Na koniec obsyp suszoną żurawiną.
  6. Kanapka jest równie smaczna na ciepło, wystarczy przygotować jedną połowę ukrojonej bagietki, drugą połową zamknąć kanapkę i włożyć do opiekacza, aż się lekko zarumieni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Komentarze

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s